Så Fin!

Kolla håret! Hon har inte fyllt tre än! Och det är tjockt!

Sugna

Så fort jag lagar mat sitter mina gravida katter o väntar. Den svartvita är ett år äldre än den röda=)

Fast i mitt beroende igen

Som sagt. Nu har jag trillat dit igen. Ganska tidigt om jag får säga det själv, men jag kunde verkligen inte hålla mej en dag till!!! Jag har ingen som helst karaktär. Dags att göra en egen igen. Synd bara att den blir så förbaskat stark. Men så otroligt god. Kanska ska göra två uppsättningar? Brukar va en populär present.

Glögg. Kan verkligen inte leva utan.


Var på läkarbesök o hade minstingen med mej. Brukar bli ganska spännande  då hon är med. Då allt var klart och det hade tagits prover sa hon: Dutti flicka till mej. - Ja, mmm, sa jag. Varpå hon sa: - märke då? Jag fattade direkt va hon ville men sköterskan fattade ju mindre. - Märke då? sa hon igen. Inte en reaktion från sköterskan. Varpå hon sa igen: - Mamma dutti tjej, nu ha märke dej. Det hon menade var såklart att jag skulle ha en present eftersom att jag vart så dutti.
Det blev ett himla hollaballoj på sköterskorna innan de hittade nån gammal avdankad presentask till mej.
De kom in med den o sträckte fram den. Då klev lillan fram i mitt ställe o sa: - Så! Jag välja hävv!!!

Vilket betydde att jag var så dutti så att dottern fick ett märke!

För mycket fett

Jag har begävats med släktens arvegods:
DUBBELHAKA....eller rättare sagt ....hakor.

Jag har konstaterat att jag kommer att se ut som Peter Harrysson om jag fortsätter så här.

Så nu har jag hittat en lösning: 
Svaret heter : Cellulitsalva! 
Om jag gnider tillräckligt så borde den(  Dom ) krympa???
Jag ska fan prova.

Men med min otur så växer det väl ut skägg!!!!


 

Slut på svar som sagt

Min trettonåriga dotter frågade precis:
- Mamma, vad skulle du säga om jag blev strippa då jag blev stor???Som sagt. Mina svar har tatt slut nu.
Nån som vetvart jag kan köpa nya???

Men vilket bestyr....

Vi skulle få alarm installerat idag. Vilket betyder att det var den lyckligaste dagen i min elvaårings liv!
Han är ju tokig i allt som heter alarm, kod, larma av, kod, säkerhet, kod, alarm, kod osv.
Han trampade omkring här som en värpsjuk höna.
Jag höll på att bli idiot redan en timme innan installatören hade kommit.
Sedan dök han upp, Guden i min sons liv( om man bortser från dem som jobbar på Hobbex). Denna stackars kille som inte hade en susning om vilket dårhus han kommit till.  Tänk er detta senario: Först o främst har värmesystemet brakat, så vi har nästa 25 gr inne. I vardagsrummet såg det ut som ett slagfält, hela tvåsitssoffan full av rentvätt. Framför Tvn stod trettonåringens kompis o strök. I soffan satt dottern o letade strumpor som hörde i hop. I köket satt min bästa killkompis vid datorn, desperat letande Lundell biljetter. Bakom installatören sprang jag o bad om ursäkt över röran och över att jag inte hade dammsugit ( Den har brunnit upp, själva sugen)
Bakom mej sprang minsta dottern, ylande, gapande o pockande, då hon har vart helt rabiat sedan vi har dragit tillbaka klockan.  Och 55 st katter som är så jävla sällskapssjuka så man skäms över dem. Mitt upp i allt sprang sonen o babblade oavbrutet. Hur fungerar koden? Vem kommer om larmet går? Vad händer med larmet om katterna rör sig? *Om det börjar brinna, måste vi ringa brandkåren då? Hur fungerar koden? Om vi är hemma o inte har larmet på och det blir inbrott i garaget, vad händer då? Hur fungerar larmet?
Jag frågade inst om han skulle upp, o det skulle han inte. Va bra, svarade jag , för där ligger sängkläderna på golvet sen bytet. Rätt som det var gick han upp för att sätta upp nån rökdetektor där. Vilket resulterade i att jag sprang ju som en idiot uppför trappan o började plocka med kläderna. Varför gör man så? Eller varför gör jag så?
Nästa gång det kommer nån jag inte känner ska jag spela  dåre. Jag ska bara sitta  o dregla o låssas som att jag inte fattar ett dugg.
Och så ut i garaget. Där hade jag ju lovat maken att inst inte skulle gå på hans nybetongade golv ( kom inte på vad det heter)  Då ville han ju naturligtvis sätta larmdosan exakt i det hörnet. Precis i detta ögonblick ringde maken. Det är då jag gjorde det som jag är bäst på. Att göra bort mej. Jag sa till maken, medans killen hörde på, att han ville sätta larmdosan i hörnet på det nya golvet. Maken svarade: Ja, men låt han göra det då. Golvet borde ha stelnat nu.
Varpå jag svarade: Ja, det går nog bra det. Det lär ju inte bli några spår efter den här killen så smal som han är! Han ser ju inte ut som dej i kroppen direkt.
Jamen HUR FAN lyckas jag med ALLT???? Varför har det inte opererats in nån som helst jävla stoppknapp på mej?
Jag menade ju naturligtvis inget illa. Men att höra att man är mager då man är kille är ju tydligen inget man vill.
Jösses.
Sedan var det dags för genomgång av larmet o då stod min son som en marinkårsoldat o lyssnade noga. Kod, kod o kod, spännande värre. Själv kommer jag aldrig att kunna kolla någon installatör i ögonen igen. Never ever.


Så svensk.

Varför är det sån trööök runt svenskarna?

Om nåt är gratis så tar vi gärna två.
I skolan häromdagen så sa min vän att hon hade träningsvärk efter gårdagens pass.
Då kontrade en annan klasskompis: - Vänta du bara, det blir värre i morgon.

Varför måste man säga så????
Vad vinner man på såna uttal?
Så typiskt svenskt, så det är inte klokt.
Man ska inte tro att man är nåt. Inte ens om det handlar om att ha värst ont. Det ska alltid kommanån o knäppa en på näsan.

Så om jag säger att jag har det¨åt helvete nu så kan du säga att du har det värre.
För så är det ju oxå.
Mitt liv är åt helvete, men det finns dom som har det värre.

Godnatt

Katter, kattungar, julafton och psyket

Precis som rubriken råder.
Tre av mina katter väntar barn. Med honom som jag trodde inte kunde tillverka ungar. Jag skulle aldrig ha lagt mej i.
Tro mej. De ska ha samtidigt inom loppet av en-två v. Får alla sex ungar var så har vi arton kattungar som kommer att klättra i julgranen lagomt till jul.
Vilket kommer att innebära att jag firar nyår i en fin vit dress på psyk.

Hejja mejIKEA slinga SVAL

Köpte en jättefin slinga som hette sval på Ikea idag. Denna skulle upp i taket på treåringens rum. Jag är alltid såå ambitiös i allt jag gör.
Det tog en halvtimme att trassla ut den jävla slingan ur paketet. Den är säkert inlagd efter en vacker ordning. Men det tänkte väl inte jag på. När jag väl rätat ut allt så fick jag kalla på assistans hos min trettonåring. Hon lyckades med nöd o näppe att slita sig från msn.... o kom in motvilligt. Jag försökte få henne att först¨å hur slingan skulle sitta så skulle jag stå under o dirigera och fixa tapebitar. Trodde jag. hon nådde knappt o fattade ju inte hur jag ville ha de så vi bytte plats. Jag på en liten pall, inknölad under snedtaket, men nacken dubbelvikt. Hon på golvet under, med den enda uppgiften att bita av lagomt långa bitar av tapen till mej. Detta gick inte bra. JAg höll på att bli tokig varje gång, så jag tog tapen oxå. Då bestämde sig treåring sig för att oxå va med. MELLAN mej, pallen o väggen. Ja men varför ska dom alltid göra så????
Det slutade med att jag liksom hängde över pallen, så lillan skulle få plats, desperat sugande med läpparna på snedtaket liksom för att suga mej kvar. Och bakom röven på mej stod trettonåringen o tryckte på, mot väggen. Detta för att jag inte skulle ramla ner.
De här gick ju bra en stund, tills jag kom i hörnet. Där hängde det en död fluga i ett spindelnät. Den ramlade ner, trettonåringen fick panik o kallabaliken var ett faktum!
Jösses, säger jag bara.
När vi samlat i hop de sårade trupperna så släckte vi och kollade in treåringens reaktion.
Den kom direkt: -JÄVLAR!!!! Va fiiint.
Vad säger man????

För en stund sen ringde min elvaåriga sons mobil. Det var hans kompis( han med sugmärket).
Deras samtal höll på i aton minuter. Min son sa tio ord under den tiden. Tio ord!!!
Jag frågade min son då han lagt på vad polaren ville.
Han svarade: Vi brukar ju ringa o prata med varandra.
- Men ni sa ju inget, sa jag.
- Johoo, svarade han. Men det blåser ju så mycket ute!!!

Jag har slut på svar nu.

Lofsdalen


på väg...


Lofsdalen

Förra helgen for maken o jag upp till Lofsen till kompisar där. Vi hade en barnfri lördag söndag, som inte har hänt sedan Sundsvall brann, tror jag.

Man hinner titta på många saker då man sitter som passagerare i bilen. När vi kom till Rättvik höll jag på att bryta ihop. Dalmasar är inte kloka dom=)  Strax före rondellen kommer en sån där söt liten tant ni vet. En sån som är tre äpplen hög o lika rynkig som ett torkumlat lakan. Hon kom o knatade på där med en rullator, handväskan i korgen fram.....Och med en CYKELHJÄLM på huvudet!!!! Jag bara dog. Jag har ju nån slags sjukdom som gör att mina tankar automatiskt far iväg på ett sjukt sätt.
Jag undrar om hon har vart med om att nått har trillat ner i huvudet på henne då hon var ute....
Eller om hon i sin förvirring tog fel då hon skulle gå ut o trodde att det var en hatt hon satte på sig. ( Då blir ju nästa fråga varför en gammal tant äger en cykelhjälm i onödan)
Eller om man i Rättvik cyklar på det viset... Med en rullator.
Eller om hon var rädd för snö????
Eller så kanske hon i själva verket var en utomjording, och var utsänd som spion med kommunikationscentralen inne i hjälmen...
Eller om hon var rädd att ramla o slå huvudet. Detta är ju den mest logiska förklaringen, men då undrar ju jag varför en sån stapplig liten tant släpps ut alldeles själv??
Konstigt är det i alla fall. Även för att vara i Rättvik.


Kvällen i Lofsen var ju otroligt mysigt. Karlarna hade fullt sjå att dricka upp så mycket sprit de kunde på så kort tid som möjligt. Vi kvinnor var mer sansade, som vanligt, och sjöng Singstar för hela slanten. O jävlar va bra jag har blitt!!! Om jag får säga det själv. =)
 I alla fall....halv ett på natten gav vi fruntimmer upp. Karlarna höll ut till halv fyra.
Jag vaknade o skulle gå o kissa kl halv sju på morgonen. Vet ni hur mörkt det är den tiden i fjällen???
Men herre min Gud!!! Jag höll på att riva hela stugan. Helsicke vad ont jag fick. Vem har sagt att man måste ha såna där stora grillverktyg hängandes bredvid kaminen bara för att man har en öppenspis???
Gissa hur ont det gör att trampa igenom ett sånt ställ mitt i natten??? Jag stapplade in på toa, där inne kved jag med tårar i ögonen. Bet mej i läppen för att inte väcka de andra. Stackars mej.
Sen haltade jag tillbaka o ramlade i säng. Min man vred på skallen o blåste ut luft som luktade som min kusins brakskitar.ILLA.
Vaknade igen halv tio o klev upp. Försökte att få upp min man...han vägrade. Jag frågade honom- Hur mår du?
Han svarade: Hur ska jag kunna veta det, jag har ju inte klivit upp än.
Nä, det såklart. Korkade jag. Var in med ett glas vatten till honom, o sa till honom att han skulle komma upp o äta frukost för att han skulle må bättre då. Han svarade: Hur vet du det??
Ja hurra för bakfulla karlar!!!

Satt i deras soffa o inväntade livstecken från min man. Då bestämde sig deras katt för att ha ett av sina damprus.
Hon tog spjärn från golvet, hoppade upp i ansiktet på mej, o använde min panna o kind som startbana.
Men vilken galning!!!
Jag har , och har haft många katter i mitt liv, men jag har fått haft ansiktet för mig själv. Jag har aldrig tidigare vart en kattrampolin. Det kanske man ska va glad för.
Men nu vet jag ju hur det är med.


Lyckades samla ihop mannen o placera honom i bilen till slut. Behöver jag säga att det blev en väldigt lugn hemresa??? Tyst i alla fall. Han levde, men luktade död, om jag säger så.

Väl hemma  och efter pizzan skulle jag blåsa ut ljusen. Var tydligen lite för närgången, o lyckades bränna läppen.
Suck.

Helgens resultat:
En blå tå, ett rivet knä. Tre klobanor i pannan/kinden och en överläpp som Olinda.

Så säger dom att det är hälsosamt i fjällen!
Jo, jävlar!!!!


Var är du lillasysterkusin?????
Du fattas!!!!

l

Ont i magen fasstissst

Min snart treåriga dotter kom för en stund sen:
- Mamma, jag ont i magen fassstissst.
- Ojdå, har du ont? Lilla gumman!

Blixtsnabbt svar:
-Japp, bäbis där i magen fassstissst.

Så nu vet jag det. 

NÖÖÖÖÖÖÖÖÖRD

Här sitter vi, stackars studenter. Men en varsin dator. Jag, min vän från Motala (hon är bra ändå).
Dottern håller på att leta upp en plats att sova på, men fastnade på feta barn på tvn.....
GODIS.


Sen vill jag tillägga ett erkännande och en lögn.....

MINA FLUGOR ÄR INTE DÖDA!!!!
Dom hade bara åkt hem o nuppat till sig flera flugor.
Det har dom gjort i min slask. Vidriga jävla djur!!!!

JA MEN FYYYY FAAAAAAAN!!!!!

Jag känner mej som jordens äckligaste människa.


Elin, Tänker på dej!!!


Till dig mamma, tack för att du är bäst

Hennes ansikte är ansiktet du har alltid vet lika väl som du vet ditt eget.
Hennes röst är en röst du hör när du är ledsen eller ensam.
Hennes händer är de händerna som når ut först för att trösta, hjälpa eller gudia.
Hennes hjärta är hjärtat som förstår vem du verkligen är på insidan.
Hennes vård är den vård du räknar med och behöver mer än något annat.
Hennes namn är det ord som betyder kärlek till världen - och det underbara namnet är mamma!

Jag vill tacka för den du är och för de saker du har gjort.
Att göra min värld till en bättre plats, och mitt liv en lyckligare ett ...
Och jag hoppas att ni kan förstå hur stolt jag alltid kommer att vara för att ha en mor som betyder så mycket för mig.
Min mamma, det är hon och ingen annan, henne som jag skulle kunna ge hela världen till om jag bara kunde.


Jag älskar dig!
/ Hon på andra sidan jorden


Äntligten har jag haft i hjäl dom

Hur fan vet blomflugorna att jag har frukt hemma?
Sitter de nån spion vid frukdisken o skickar ut sina spejare vart jag tar vägen med det?
Ofta då jag har frukt hemma så kommer de små djävlarna.  Fullt!!!
JAg har jagat o klappat o sprayat de jävlarna i flera dagar.

Arbete ger lön. Nu är de nästa borta . Så nu ska jag göra mitt bästa i att fortsätta plugga. Suck.

Sen en till sak.... Min man sa att han hade skruvat bort filtret o sugit in flugorna den vägen.
Hjälp!!!!
Nu tänker jag inte använda den mer. Så jag lär ju frysa ihjäl. Hellre det än att blåsa ut lik i hårbotten varje gång jag vill va snygg.
Tur min man har bättre sidor...................


Btw.    Jag har ingen mobil. Den stänger av sig själv hela tiden, och går inta att använda.  Så vill ni nåt får ni ringa hem!!!

Adios.... Nu ska jag läsa motorik


Dessa män och deras volvoar =)

Min son kom till mej o sa:
- Mamma, sitter man lågt i en volvo?
- Vad menar du?
-Ja, sitter  man lågt i en volvo?
-Men inte vet jag om man sitter lägre i dom än i andra bilar.....har jag aldrig tänkt på. Men gå ut o prova du, vi har ju ett par stycken som står på gården.
Han svarar; - Ja, men jag såg en tröja i somras som det stod: män med liten snopp kör volvo. Så då tänkte jag att då kanske man sitter lägre i volvobilar.

Hmmm....han hade sett tröjan i somras......undrar hur hans funderingar gått till.........

Skulle vilja se in i den hjärnan!!!!

RSS 2.0